KINO: Kampen om Narvik. Aldersgrense 12 år

tirsdag 28. mars 2023, 20.00 - 21.48

Informasjon

 

 

Hitlers første nederlag

April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Regi: Erik Skjoldbjærg
Språk:
Produksjonsår: 2022
Skuespillere: Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes, Emil Johnsen, Mathilde Cuhra, Henrik Mestad, Torfinn Nag, Holger Handtke, Christoph Bach, Billy Campbell m.fl.
Sjanger: Drama /Krigsfilm /
Nasjonalitet: Norge
Lengde: 1t. 48min.
Aldersgrense med begrunnelse: 12 år.
Denne filmen har partier med utrygg og mørk stemning. Den inneholder flere scener med intense og realistiske skildringer av krigshandlinger. Den får derfor aldersgrense 12 år.

Aldersgrense: 9

Sted

Kultursalen i Utgard
 

Kontakt

Bygdekinoen
Bergomsvegen 41,  2686 Lom

Morten Gudbrandsen
Legg til hendelsen i din kalender