Lom folkebibliotek

Opningstider 
Måndag  12.00 – 19.00
Onsdag  12.00 – 19.00
Torsdag  10.00 – 15.00
Fredag   10.00 – 15.00
Laurdag 10.00 – 14.00

 

Tre i biblioteket

Bjørg Viks vei
Bjørg Viks vei - Klikk for stort bilde                          

Sjelemaleren
Sjelemaleren - Klikk for stort bilde                     

Mine menn
Mine menn - Klikk for stort bilde  

  

Kveldvord med Kolerud

Måndag 18. oktober blir det kveldvord med Kolerud på biblioteket. Arnfinn Kolerud kjem med romanen Gamle menn i syningom, den siste i trilogien om Vassbygda. 
Lom folkebibliotek er eit av fem pilotbibliotek i landet som saman med Nynorsk kultursentrum vil gjera nynorsk kultur og litteratur meir synleg. Arrangementet er del av denne satsinga. Vi byr på kveldvord til 50 kr. Velkomne skal de vera.

 

Helga Flatland

Helga Flatland gjestar biblioteket laurdag 4. sept. kl. 12.00. Helga slo gjennom med debutboka "Reis hvis du kan, bli hvis du må". Trilogien om ungdommane som vervar seg og reiser til Afghanistan, har fått ny aktualitet den siste tida. Elles vil Helga prate mest om den siste boka si, "Et liv forbi". Arrangementet er del av Diktardagar.

Ny BookBites-app

Den nye BookBites-appen er oppe og går. Oppdater appen i AppStore eller Play Butikk. De loggar inn med same brukar som før. Ta kontakt viss de har spørsmål til den nye appen. 

BookBites

Kort oppdatering om BookBites:

• Den nye, oppdaterte appen kan nå lastast ned på nytt i App Store for iOS-brukarar. Du loggar inn med same brukar som før.

• Android-brukarar må dessverre vente litt til. Appen ligg til godkjenning hjå Google, og dette har tatt lengre tid enn forventa. Vi håpar og trur at appen er klar innan kort tid.

• Det blir sendt ut varsel til eksisterande brukarar når begge appar er klare. Men vi veit at mange iOS-brukarar allereie har funne og lasta ned den nye appen.

• Det er fortsatt litt omsetjing frå dansk til norsk som ikkje har kome med i appen. Dette gjeld særleg for innloggingsflyten. Dette vil bli retta i seinare versjonar.

Myrull

Måndag: 12.00 - 19.00
Onsdag: 12.00 - 19.00
Torsdag: 10.00 - 15.00
Fredag: 10.00 - 15.00
Laurdag: 10.00 - 14.00

Vi gler oss til ein ny, god bokhaust i lag med dykk.

BookBites

I løpet av kort tid er den nye BookBites-appen oppe og går. BookBites er difor ikkje tilgjengeleg i dag. Vi håpar at den nye appen er på plass i  løpet av morgondagen, 17. august. Last ned ny app da.

Lom og Lomseggen

Biblioteksystemet vårt har vore utsett for åtak og vore ute av drift nokre dagar. Nå er det oppe og går att. Men utlån, innleveringar og reserveringar gjort mellom 21. juni og 29. juni kan ha gått tapt, og websøk og Meg og mitt fungerer ikkje enda. Viss du får purringar på bøker eller anna materiell som du har levert, orsakar vi dette. Ver venleg å ta kontakt. God lesesommar til alle.

Tone Slenes

Lom folkebibliotek blir nynorske pilotbibliotek. Nynorsk kultursentrum har valt ut fem kandidatar til å vere nynorske pilotbibliotek i 2021–2023. Satsinga skal gjere nynorsk kultur og litteratur meir synleg sør og aust i Noreg. Gjennom den nye satsinga med nynorske pilotbibliotek skal Nynorsk kultursentrum og biblioteka samarbeide for å styrkje kunnskapen om nynorskformidling. 

Desse fem biblioteka er utvalde som nynorske pilotbibliotek:

– Innlandet: Lom folkebibliotek
– Rogaland: Sandnes bibliotek
– Rogaland: Skulebiblioteket ved Skeisvang videregående skole
– Viken: Hemsedal bibliotek
– Agder: Hægebostad og Eiken bibliotek

 

Bookbites

I appen BookBites kan du lesa bøker på skjerm eller høyre på lydbøker. For å få tilgang må du laste ned appen på telefon eller nettbrett og kontakte biblioteket viss du treng lånenummer eller pinkode.

BookBites er fint til ferieturen, lytte til lydbok på senga og for dei som likar best å lesa på skjerm. Ungar som er med på Sommarles kan registrere både papirbøker, e-bøker og lydbøker. 

Nokre kommunar har opna for innlogging via Feide for bruk av BookBites i skuletida. På fritida må alle logge inn med lånenummeret og pinkoda dei har på biblioteket. Last ned appen og prøv. Kontakt oss viss de treng hjelp til innlogging.

Her kan de sjå ein liten videosnutt om ungar og BookBites: https://youtu.be/_7x3DBFCmsI

Les meir om BookBites her: https://www.bibsent.no/bibliotekprodukter/bookbites

Lang og god pinsehelg til alle bibliotekvener. Biblioteket opnar att onsdag 26. mai.

 

Kontakt

Lom folkebibliotek
Mobil 477 11 809