Lom folkebibliotek

Opningstider 
Måndag  12.00 – 19.00
Onsdag  12.00 – 19.00
Torsdag  10.00 – 15.00
Fredag   10.00 – 15.00
Laurdag 10.00 – 14.00

Opningstider i sommar (veke 25-32):
Tysdag    10.00-14.00
Onsdag   15.00-19.00
Torsdag  10.00-14.00
Fredag    10.00-14.00

 

Tre i biblioteket

Ro. Om Sognefjorden...
Ro. Om Sognefjorden og ein lang rotur heim - Klikk for stort bilde                         

Kristin må vekk
Kristin må vekk - Klikk for stort bilde             

Norges skjulte eventyr
Norges skjulte eventyr - Klikk for stort bilde     
 
 
 

       

  

Nytt golv i biblioteket

Biblioteket blir dessverre stengt enda ei stund framover. Belegget i fleire av romma var så slitt at det skal leggast nytt i heile biblioteket. Det betyr at vi må flytte på alle bøker og reolar og stenge for publikum mens arbeidet pågår.

De kan bestille bøker m.m. via websøk eller kontakte oss for å få bokpakker. Henting i gangen mellom 8 og 17 måndag til fredag. 

Vi orsakar stenginga, men det blir fint når det blir ferdig!

Bokpakke til jul

Biblioteket ser ut til å bli stengt til over jul på grunn av at det må leggjast nytt golv etter vasslekkasjen vi hadde i haust. Vi er lei oss for dette, men tilbyr bokpakker til lånarane. Vi ordnar pakker med bøker som vi trur kan passe. Ta kontakt via facebook, messenger, e-post eller telefon. Bokpakkene kan hentast utanfor biblioteket 8-17 måndag til fredag. Du kan sjølvsagt bestille bøker sjølv også på websøket eller i andre kanalar, så får du dei bøkene du ynskjer. Det er stor pågang på bokpakker. Du får varsel når pakka di er klar.

Julehelsing frå biblioteknissane.

Biblioteket i advent

Biblioteket må halde stengt frå måndag 6. desember og på ubestemt tid på grunn av ein vasslekkasje tidlegare i haust. Det må leggjast nytt golv i delar av biblioteket. Det går likevel an å skaffe seg lesestoff m.m. Vi tek imot bestillingar via websøk, på telefon, e-post og messenger. Bokpakker kan hentast utanfor biblioteket slik som under koronastenginga. Utgangsdøra er ope mellom 08.00 og 17.00 måndag til fredag. Vi håpar at biblioteket kan opne att i god tid før jul. 

Hilmar Bussi Karlsen

Hilmar Bussi Karslen Rosenborg syng både gamle tradisjonelle og sjølskrivne taterviser, og mellom songane fortel han om det gode taterlivet. Han har tidlegare gjeve ut fleire CD`ar, samt boka "Den magiske reisa". No kjem han til Lom og vil formidle den gode sida av taterkulturen.

Vel møtt til ei triveleg musikalsk stund!
Gratis inngang.

Lars Mytting

Lars Mytting kjem til Lom 17. november!  Forfattarbesøket inngår i Beste norske 2018-2020, der Lars er representert med boka Hekneveven. Arrangementet er også oppstart av årets "Vinterles". Vi ønskjer velkomen til forfattarmøte i Utgard.

Inngang kr. 100,-
Førehandssal av billettar her eller i Utgard.

Kveldvord med Kolerud

Måndag 18. oktober blir det kveldvord med Kolerud på biblioteket. Arnfinn Kolerud kjem med romanen Gamle menn i syningom, den siste i trilogien om Vassbygda. 
Lom folkebibliotek er eit av fem pilotbibliotek i landet som saman med Nynorsk kultursentrum vil gjera nynorsk kultur og litteratur meir synleg. Arrangementet er del av denne satsinga. Vi byr på kveldvord til 50 kr. Velkomne skal de vera.

 

Helga Flatland

Helga Flatland gjestar biblioteket laurdag 4. sept. kl. 12.00. Helga slo gjennom med debutboka "Reis hvis du kan, bli hvis du må". Trilogien om ungdommane som vervar seg og reiser til Afghanistan, har fått ny aktualitet den siste tida. Elles vil Helga prate mest om den siste boka si, "Et liv forbi". Arrangementet er del av Diktardagar.

Ny BookBites-app

Den nye BookBites-appen er oppe og går. Oppdater appen i AppStore eller Play Butikk. De loggar inn med same brukar som før. Ta kontakt viss de har spørsmål til den nye appen. 

BookBites

Kort oppdatering om BookBites:

• Den nye, oppdaterte appen kan nå lastast ned på nytt i App Store for iOS-brukarar. Du loggar inn med same brukar som før.

• Android-brukarar må dessverre vente litt til. Appen ligg til godkjenning hjå Google, og dette har tatt lengre tid enn forventa. Vi håpar og trur at appen er klar innan kort tid.

• Det blir sendt ut varsel til eksisterande brukarar når begge appar er klare. Men vi veit at mange iOS-brukarar allereie har funne og lasta ned den nye appen.

• Det er fortsatt litt omsetjing frå dansk til norsk som ikkje har kome med i appen. Dette gjeld særleg for innloggingsflyten. Dette vil bli retta i seinare versjonar.

Myrull

Måndag: 12.00 - 19.00
Onsdag: 12.00 - 19.00
Torsdag: 10.00 - 15.00
Fredag: 10.00 - 15.00
Laurdag: 10.00 - 14.00

Vi gler oss til ein ny, god bokhaust i lag med dykk.

Kontakt

Lom folkebibliotek
Mobil 477 11 809