Lom folkebibliotek

Opningstider 
Måndag  12.00 – 19.00
Onsdag  12.00 – 19.00
Torsdag  10.00 – 15.00
Fredag   10.00 – 15.00
Laurdag 10.00 – 14.00

Tre i biblioteket

  

Bjørn Hatterud

Tysdag 3. mai hadde vi besøk av forfattar Bjørn Hatterud. Han fortalde om oppvekst og ungdomstid i den vesle bygda Veldre i Ringsaker kommune.

Forteljinga hans er ei forteljing om utanforskap, mobbing og om å kjenne seg annleis. Bjørn er fødd med ei funksjonsnedsetting og var mykje inn og ut av sjukehus i oppveksten. Han er også homofil og klassereisande.

I bøkene Mjøsa rundt med mor og Mot normalt deler han tankar og opplevingar frå eit liv fylt med fleire og større utfordringar enn dei fleste av oss treffer på. Eit interessert publikum ville mest ikkje sleppe tak i han. Ein fin og tankevekkjande kveld på biblioteket. 

Hans Johan Sagrusten

Visste du at den moderne boka eigentleg har fått fasongen sin frå ei ku? At Julius Caesar spela ei rolle da den moderne boka vart oppfunnen? Og at boka frå fyrst av var rekna som eit nokså simpelt format? Dette og meir til kan du høyre om i foredraget "Boka gjennom to tusen år" med Hans J. Sagrusten på biblioteket onsdag 30. mars kl. 19.00. Gjer deg klar for ei underhaldande og interessant reise gjennom to tusen år med bokhistorie.

Leif Ekle, Olgas bok

 Mangeårig litteraturkritikar Leif Ekle debuterer i år med romanen «Olgas bok. Et stille liv i arbeiderklassen». Onsdag 16. mars gjestar han Lom og biblioteket med boka si.

Boka er eit portrett av mora hans, Olga Engen (1926 – 2017), ei kvinne som levde eit stille liv i beskjedne kår på bygda. Olgas bok ein biografi om eit heilt alminneleg menneske frå arbeidarklassen, ei kvinne som aldri stakk seg ut. Det er også skildring av eit samfunn som gjennomgjekk enorme endringar sosialt, politisk og teknologisk.

Olga fekk sin del av prøvingar og motgang i livet. Ho møtte det med ustoppeleg pågangsmot og livsglede og gjekk heilt og fullt opp i rolla som einsleg mor. "Olgas bok" er også ein vemodig kjærleikshistorie.

Boka har fått fine omtaler. Vi har glede av å ynskje dykk velkomne til bokkveld med Leif og Olga. Enkel servering. Inngang 100 kr.

Vel møtt!

Foto Leif Ekle: Javier Ernesto Auris Chaves - NRK

Abid Raja

Laurdag 19/2 kjem Abid Raja til Lom. han vil samtale med Knut Gjørvell frå Cappelen Damm om sjølvbiografien "Min skyld. En historie om frigjøring" som kom i fjor haust. I boka fortel Abid Raja ein brutalt ærleg historie om klassereise, smertefulle frigjering frå skam og skuld og ein mangeårige kamp for kjærleiken, Boka har fått stor merksemd og svært gode omtaler. Etter samtalen blir det boksal og signering.

Arrrangementet er lagt til Utgard og startar kl. 12.00. Gratis inngang. Plassreservasjon på billettsida til Utgard.

Arrangementet er ein del av leselystaksjonen Vinterles, ein årleg leselystaksjon som dei seks biblioteka i Norddalen står for. Det er biblioteka i Lom og Skjåk i samarbeid med Utgard fleirbrukshus som står for arrangementet i Lom.

Hylle i veggen

Biblioteket opna att i dag etter sju veker med stengde dører. Nytt golv er lagt i alle rom, og resepsjonen har fått ny farge på veggene. Biblioteket har fått eit løft, og 2022 blir eit spennande år. Viss alt går etter planane skal vi i løpet av året opne ein liten bok-kafé og gå i gang med meirope bibliotek. 

Biblioteket nyopning

Biblioteket opnar att onsdag 26. januar 12.00. Vi ynskjer gamle og nye bibliotekgjestar velkomne til nyrenovert bibliotek. 

Nytt golv i biblioteket

Biblioteket blir dessverre stengt enda ei stund framover. Belegget i fleire av romma var så slitt at det skal leggast nytt i heile biblioteket. Det betyr at vi må flytte på alle bøker og reolar og stenge for publikum mens arbeidet pågår.

De kan bestille bøker m.m. via websøk eller kontakte oss for å få bokpakker. Henting i gangen mellom 8 og 17 måndag til fredag. 

Vi orsakar stenginga, men det blir fint når det blir ferdig!

Bokpakke til jul

Biblioteket ser ut til å bli stengt til over jul på grunn av at det må leggjast nytt golv etter vasslekkasjen vi hadde i haust. Vi er lei oss for dette, men tilbyr bokpakker til lånarane. Vi ordnar pakker med bøker som vi trur kan passe. Ta kontakt via facebook, messenger, e-post eller telefon. Bokpakkene kan hentast utanfor biblioteket 8-17 måndag til fredag. Du kan sjølvsagt bestille bøker sjølv også på websøket eller i andre kanalar, så får du dei bøkene du ynskjer. Det er stor pågang på bokpakker. Du får varsel når pakka di er klar.

Julehelsing frå biblioteknissane.

Biblioteket i advent

Biblioteket må halde stengt frå måndag 6. desember og på ubestemt tid på grunn av ein vasslekkasje tidlegare i haust. Det må leggjast nytt golv i delar av biblioteket. Det går likevel an å skaffe seg lesestoff m.m. Vi tek imot bestillingar via websøk, på telefon, e-post og messenger. Bokpakker kan hentast utanfor biblioteket slik som under koronastenginga. Utgangsdøra er ope mellom 08.00 og 17.00 måndag til fredag. Vi håpar at biblioteket kan opne att i god tid før jul. 

Kontakt

Lom folkebibliotek
Mobil 477 11 809